Dnes je 28. 09. 2024
svátek má Václav,Den české státnosti

Vila se proměňuje ve školku

Archiv

„Rekonstrukci vily zahájili zaměstnanci Borské stavební, s. r. o., koncem května,  a tak jsou v současné době už všechny zednické práce před dokončením a začínají se dělat obklady,“ popisuje referent odboru rozvoje města Milan Geby, jak rekonstrukce pokračují. Poslední kontrolní den na stavbě ukázal, že jsou také hotové rozvody topení, radiátory osazené a v suterénu byla započata instalace plynové kotelny. 
„V jednotlivých podlažích jsou projektované samostatné okruhy kabelů a potrubí, aby mohlo mít každé patro samostatné měření spotřeby elektrické energie, zemního plynu i vody.  Stavební úpravy v suterénu a přízemí probíhají tak, aby se při úpravách dalších pater nemuselo do hotového díla zasahovat,“ podotýká Milan Geby.
Jak již bylo řečeno, částečná rekonstrukce se týká suterénu a přízemí vily. V prvním nadzemním podlaží bude kromě třídy pro pětadvacet dětí také herna sloužící současně jako jídelna, kuchyňka pro ohřev dováženého jídla a sociální zázemí pro děti a personál. „S kolaudací stavby počítáme v polovině srpna, aby mělo vedení školky do začátku školního roku dost času na zařizování nových prostor,“ uvedl Milan Geby.
 Čas letních prázdnin využívají v Novém Boru také k rekonstrukci objektu mateřské školy Srdíčko v Palackého ulici.