V České Lípě se konaly předvánoční hody, Roudnice si vykoledovala sedmibrankový příděl

Verze pro tisk |

To bylo rozloučení s letošním hokejovým rokem jako hrom. Na Predátory čekal v rámci 22. kola velmi důležitý zápas s poslední Roudnicí. Tři body byly po posledních nepřesvědčivých výsledcích doslova povinností.

Šelmy na ledě řádily a vyprovodily soupeře vysoko 7:0. Zároveň také předvedly divákům řadu pohledných akcí a daly jim tak asi tu nejlepší možnou pozvánku na lednové pokračování soutěže. Vzhledem k porážce Děčína tak navíc Českolipští poskočili na šestou pozici, kde také přečkají konec roku 2009. Úspěšně tak navázali na závěr loňského roku, kdy rovněž v posledním zápase přehráli Roudnici na jejím ledě naprosto stejným poměrem.

 Do zápasu nastupovali domácí hokejisté opět s pouhými pěti obránci, a tak se musel do zadních řad opět přesunout Jakub Šesták. Vzhledem ke konečnému skóre byl ale v silném rozporu začátek utkání. Roudničtí záhy donutili Českolipské k dvěma rychlým faulům a při dvojnásobné přesilovce svírali domácí tým doslova v kleštích. Asi největší příležitost měli Jakeš s Krastenicsem, kteří se zjevili před Neumannem, ten však zázračně hokejkou puk vyrazil.

Počáteční nápor hostů ovšem postupně uvadal a do hry se dostávali rovněž Predátoři. A prakticky z první větší šance udeřili. V přesilové hře sehráli perfektní kombinaci Šesták s Patzenhauerem a Miroslav Moro už neměl se zakončením do odkryté branky žádné potíže. Jenže vzápětí putovali domácí opět do čtyř a Jakeš z dobré pozice orazítkoval tyč.
Šance ke zvýšení náskoku přicházely i na druhé straně. Formánek se zjevil sám před Kolingerem, ten ale jeho úmysl vystihl a přihrávku na Mora zachytil. Svižnou první třetinu pak zakončil Szakalův nebezpečný pokus.

Úvod prostřední části si pro sebe pronajal Jan Šulc. Jeho střela nejprve po dobré Daňově přihrávce jen těsně minula branku, v následné přesilové hře se už hbité křídlo střelou mezi nohy zapsalo mezi střelce. Z týmu trenéra Zachrly spadla nervozita a David Bauer krátce poté nastřelil břevno. Hra se na určitý časový úsek přesunula opět před Neumanna, slovenský gólman ale dnes předváděl bravurní zákroky a stal se jedním ze strůjců hladké výhry. Asi definitivní rozhodnutí padlo ve 34. minutě, kdy se za záda obrany dostal Bauera krásným blafákem si vychutnal Kolingera. Zvýšit mohl jeho kolega z jedné formace Patzenhauer, ten ale rozezvučel jen tyč.

Třetí dvacetiminutovka, to už byla v podání hostitelů exhibice.
Začátek dohrávali Predátoři v početní nevýhodě, když si zbytek faulu odpykával Zeman. To však nevadilo dvojici Šulc - Jan Divíšek, oba si párkrát vyměnili puk a druhý jmenovaný dorážel de facto do prázdné klece. Na zápas nebude v dobrém vzpomínat ani bývalý Českolipan Miloslav Cafourek. Jeho provinění proti pravidlům totiž krásnou individuální akcí potrestal Jakub Šesták a utkání začalo směřovat k debaklu. Roudnici v sobotní podvečer nebyl přán ani čestný úspěch.
Jakeš se řítil sám na Neumanna, ten ale gesto soupeřova zmaru ještě více prohloubil.

Svou velkou šanci na premiérový gól v českolipském dresu propásl Jan Zeman. Ten se totiž ujal exekuce trestného střílení po faulu na Bauera, ovšem forhendovou kličkou Kolingera nepřekonal. Hostující gólman nicméně za pár chvil vyrobil velkou minelu při rozehrávce a pro Bauera nebyl problém zasunout puk přesně mezi jeho betony. Gólový účet tohoto střetnutí pak uzavřel po souhře se Šulcem mladý útočník Petr Burian. Příznivci domácího mužstva si sice ještě trochu směle žádali desítku, na tu už ale nezbýval žádný čas. Přesto mohou být Predátoři se svým výkonem spokojeni a bez obav tak očekávat další průběh soutěže. K dalšímu zápasu totiž nastoupí až 6. ledna v Klatovech, na svém ledě se představí až v sobotu 16. ledna proti Klášterci nad Ohří.

HC Predators Česká Lípa - HC Roudnice nad Labem  7:0  (1:0, 2:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 14. Moro (Patzenhauer, Šesták), 25. Šulc, 34.
Bauer, 41. Divíšek (Šulc), 46. Šesták, 56. Bauer, 59. Burián (Šulc).
Rozhodčí: Würtherle - Nepomucký, Sekula.
Vyloučení: 9:7. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 150.

HC Predators Česká Lípa: Neumann - Beránek, Daňo, Formánek, Chládek, Rašín, Zeman - Šulc, Divíšek, Šesták - Patzenhauer, Moro, Markulinec - Lassig, Vondrlík, Burián - Preussler, Peřina, Peterka. Trenéři: Jan Zachrla a Pavel Lassig.

HC Roudnice nad Labem: Kolinger - Boháček, Cafourek, Hataš, Brožovský, Kala, Mikala, Niko - Szakal, Krastenics, Jakeš - David, Příhoda, Kutlák - Novák, Sailer, Klíma. Trenér: Svatopluk David.

--
--
radek.barkman@esports.cz | www.hcceskalipa.cz

Nahoru