Uloví Predátoři další body proti Litoměřicím?

Verze pro tisk |

Nepříznivá série výsledků je u konce. První letošní body vybojovali Predátoři proti Mostu až po samostatných nájezdech.

Ovšem, jak se shodli a hráči a trenéři, mohly to být body tři, neboť ještě minutu před koncem domácí vedli o jeden gól, náskok však ztratili a z výhry se radovali až po penaltách. Hrdinou utkání se stal Jan Divíšek, jenž v základní hrací době vstřelil gól a na jeden přihrál, sám poté rozhodl rozstřel. Pro další body zajíždějí českolipští hokejisté do Lovosic, kde se utkají s Litoměřicemi, kterým mají co vracet. Duel začíná na lovosickém zimním stadionu v neděli 7. února od 17:00.


HC Stadion Litoměřice
Celek Litoměřic prochází krizí, neboť v pěti předchozích zápasech vůbec nebodoval. Poslední vítězství slavili Litoměřičtí začátkem ledna, kdy vyhráli na horké půdě Mostu 6:3. Od té doby čekají na jakýkoliv bodový zisk. Vše začalo domácí porážkou od vedoucích Řisut 0:2, následně padli hráči Stadionu i se západočeskými Klatovy, aby pak nezvládli ani třetí domácí utkání v řadě, a to proti Děčínu 2:4. Vedení klubu a fanoušci doufali, že nepříznivá série se zastaví po souboji s poslední Roudnicí, ovšem ani to se nestalo a Litoměřice odjely s porážkou 6:3. V minulém kole zavítali svěřenci trenéra Daniela Tvrzníka do karlovarské KV Arény, kde změřili síly se sokolovským Baníkem. Hosté se ujali vedení, ovšem Baník do konce první třetiny otočil skóre. V průběhu klání přidal ještě další dvě branky a vypadalo to, že si Carvanova družina v pohodě dokráčí pro tři body. Opak byl však pravdou. Během tří minut dokázal Stadion stáhnout náskok soupeře a bylo zaděláno na pořádné drama. Nakonec ale odjel z Karlových Varů s prázdnou.
Litoměřickým se už pomalu ale jistě začíná dostavovat jejich Kalich Aréna, což je její nový název místo původní Průvan Arény, neboť průvan již v novém stánku nebude. Ještě zhruba měsíc by měly trvat stavební práce.
Litoměřice se tak momentálně nacházejí na pátém místě tabulky se ziskem čtyřiačtyřiceti bodů. V tabulce domácích zápasů jim patří šestá pozice, ve venkovní bilanci pak pátá. Litoměřický tým dlouhodobě táhne Ladislav Slížek, mezi obránci kraluje Petr Macek a v brankovišti má své místo Martin Volke, jenž v sezoně 2007-2008 oblékal dres extraligového mužstva Ústí nad Labem.


Klubová produktivita:
Útočníci:
1. Ladislav Slížek 37 (15+22)
2. Petr Horčička 31 (18+13)
3. Milan Buďa 29 (12+17)
4. Jakub Hlusička 29 (11+18)
Obránci:
1. Petr Macek 13 (3+10)
2. Michal Kouba 10 (3+7)
3. Jan Kaltenböck 4 (0+4)


Brankář:
1. Martin Volke 3,6 obdržených branek na zápas/úspěšnost 86,05%
Poslední tři zápasy Litoměřic:
Litoměřice – Děčín 2:4
Roudnice – Litoměřice 6:3
Sokolov – Litoměřice 4:3


HC Predators Česká Lípa
Jak již bylo řečeno, v předchozím domácím utkání Predátoři poprvé v letošním roce zabodovali, když Most zdolali po nájezdech. V nich si vedl výborně českolipský brankář Vojtěch Sklíba, který naskočil do druhé série a soupeř na něj nenašel recept. Éterem českolipského stadionu zazněla poprvé i nová českolipská hymna, která rovněž měla nakopnout českolipské borce k lepším výkonům. Zatím se tak daří, uvidíme, jestli tomu tak bude i v neděli v Lovosicích. Divákům se také představila čerstvá posila, kterou je Michal Szabo. Nová akvizice v našich barvách se hned uvedla gólem, ovšem ani ten na tři body nestačil. Szabo, který dříve působil například v Havířově, Ústí nad Labem nebo ve Vsetíně, by měl v České Lípě dohrát tento ročník.
Nejproduktivnějším českolipským hráčem nadále zůstává Jan Divíšek, stříbrná pozice náleží Vlastimilu Patzenhauerovi a třetí místo zaujímá Jakub Šesták, jenž přeskočil s ramenem laborujícího Jana Šulce. Zadákům vládnou Lukáš Daňo a Petr Formánek. Formánek sice nedohrál zápas s Mostem vinou zranění v obličeji, nyní by už měl být připraven. Českolipskou jedničkou mezi třemi tyčemi je mladý slovenský gólman Vladimír Neumann.


Klubová produktivita:


Útočníci:
1. Jan Divíšek 40 (22+18)
2. Vlastimil Patzenhauer 31 (13+18)
3. Jakub Šesták 21 (8+13)
Obránci:
1. Lukáš Daňo 14 (5+9)
2. Petr Formánek 12 (6+6)
3. Milan Beránek 7 (3+4)


Brankáři:
1. Vladimír Neumann 4,03 obdržených branek na zápas/úspěšnost 86,68%
2. Vojtěch Sklíba 7,2 obdržených branek na zápas/úspěšnost 84,21%
Poslední vzájemný zápas:
Po předvánočním vzájemném duelu byli spokojenější Litoměřičtí, kteří si z České Lípy odvezli plný počet bodů za výhru 4:1. Čestný úspěch domácích zaznamenal po Šestákově přihrávce Jan Divíšek.


22. kolo, sobota 12. 12. 2009


HC Predators Česká Lípa - HC Stadion Litoměřice  1:4  (1:1, 0:1, 0:2)


Branky a nahrávky: 3. Divíšek (Šesták) - 9. Macek, 27. Hlusička (Slížek, Macek), 42. Hlusička (Novák), 51. Zenk (Hlusička). Rozhodčí: Stolín - Svoboda, Maštalíř. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Průběh utkání: 1:0, 1:4.
HC Predators Česká Lípa: Neumann (51. Matoušek) - Daňo, Beránek, Formánek, Šimon, Rašín, Chládek, Pinc, Zeman - Šulc, Divíšek, Šesták - Bauer, Patzenhauer, Burián - Vondrlík, Preussler, Peřina - Markulinec, Peterka, Lassig. Trenéři: Jan Zachrla a Pavel Lassig
HC Stadion Litoměřice: Volke - Kouba, Macek, Kaltenböck, Kolbaba, Hillmich, Zenk - Slížek, Horčička, Šnajdr - Buďa, Hlusička, Kauschitz - Horejsek, Novák, Bacovský - Myšík, Svoboda, Veverka. Trenér: Daniel Tvrzník

Nahoru