Ne skládce v CHKO

Archiv
Verze pro tisk |

Jaroslav Pokorný, zastupitel obce Nový Oldřichov a člen občanského sdružení Ekokrajina Natura, říká: „Jsme přesvědčeni o tom, že firma EKO již překročila všechny představitelné meze zákona. Nedávný verbální a především pěstní útok majitele společnosti proti této důchodkyni z Mistrovic byl vyvrcholením dlouhodobého psychického nátlaku, který byl na ni stejně jako i na ostatní odpůrce skládky vyvíjen“.


Tato akce upozorní na další porušování zákonů v oblasti ochrany přírody a krajiny, ale i norem a obecných předpisů, které chrání občany před ohrožováním zdraví a života hlukem a těžkou nákladní dopravou.


„Firma EKO, která do dnešního dne nemá na skládku platné územní rozhodnutí, pokácela úplně zbytečně a bez povolení 69 vzrostlých stromů. Beztrestně poškozuje soukromý majetek našich občanů a úplně ignoruje dopravní předpisy. Navíc se chystá v chráněné krajinné oblasti České středohoří manipulovat s nebezpečnými odpady, aniž by s něčím podobným měla vůbec nějaké zkušenosti,“ pokračuje Jaroslav Pokorný.


Účast přislíbila starostka a zastupitelé obce Nový Oldřichov a ekologický právník JUDr. Petr Kužvart. Akce by se měly zúčastnit rovněž školy z blízkého okolí, pro které je připraven pestrý program: soutěže a hry s ekologickou tematikou (Zdeněk Vlček), přednáška na téma třídění a recyklace odpadů pro děti i dospělé (Jan Zeman - ČSOP Armillaria), umění práskat bičem (mistr světa Pavel Votápek), umění ovládání lasa (mistr Evropy Aleš Kozák) a konečně diskuse se širokou veřejností.

Nahoru