Dnes je 30. 09. 2024
svátek má Jeroným

Na pořádek v centru Dubé bude dohlížet kamerový systém

Archiv

„Stále ještě vysoký počet případů, kdy vandalové v našem městě poničili dopravní značení, kontejnery či popelnice a rozkopali po ulicích odpadky, nás přinutil učinit radikální kroky, jimiž bychom jejich působení v Dubé rádi zamezili,“ zdůvodnila pořízení kamerového systému starostka Dubé Mgr. Zdeňka Šepsová.



„Škody vznikaly jak na majetku města, tak i občanů, čemuž samozřejmě nelze nečinně přihlížet,“ zdůraznila dále starostka Dubé. Častým terčem útoků vandalů se přitom stává objekt bývalého hotelu Slávie, na kterém je již rozbita většina oken. Město se přitom již několik let snaží pro Slávii najít nové uplatnění a získat finanční prostředky na nejdůležitější opravy, které je třeba provést kvůli zajištění objektu a zlepšení jeho současného stavu.



Na pořádek v centru města budou dohlížet celkem tři kamery. Jedna otočná kamera bude snímat ulice Českolipská, Školní a celé prostranství Masarykova náměstí. Další dvě budou umístěny u nákupního střediska. „Při rozhodování, kam necháme kamery umístit, jsme vybírali z nejkritičtějších lokalit,“ upřesnil tajemník Městského úřadu v Dubé Bedřich Janďourek.



Instalaci kamerového systému zahájila v Dubé firma Mopos Communications, a. s., v pondělí 12. listopadu.  Aktuální dění snímané všemi kamerami bude přenášeno na městský úřad. Hlavním cílem zastupitelů, kteří pořízení kamer jednohlasně schválili na svém letošním zářijovém veřejném zasedání, je dosáhnout zvýšení bezpečnosti ve městě, k čemuž by kamerový systém, který bude v nejbližší době uveden do provozu, měl dopomoci velice výrazným podílem. „Kamery jsou dnes běžnou součástí vybavení měst, které vede k zajištění bezpečnosti, proto se domnívám, že se osvědčí také u nás a umožní nám tak zajistit v Dubé klid v nočních hodinách,“ dodala na závěr Mgr. Zdeňka Šepsová.