Dnes je 30. 09. 2024
svátek má Jeroným

Mezinárodní jazzové dny jsou opět tady

Archiv

Jako každým rokem se čeští i zahraniční jazzmeni vystřídají na pódiu v Autocampu Nedamov. Na koho se můžete těšit? 
V pátek 8. srpna se bude koupalištěm linout kvalitní jazzová hudba v podání Big Bandu
M. Wollmanna z Kosmonos. Chybět nebude ani Wibe Fantasy neboli vynikající vibrafonista Radek Krampl se svými kolegy. Hvězdou dne bude Jana Koubková Quartet – k této velké osobnosti našeho jazzu není třeba dalšího komentáře. Program startuje od 19 hodin (vstupné je 150 Kč).
V sobotu odpoledne bude na programu jam session všech přítomných jazzmenů, kterým se bude chtít předvést svoje umění. Doufáme, že jich bude co nejvíce.
Večer od 19 hodin opět vypukne show plná hvězd zvučných jmen. Posuďte sami, představí se vám totiž Big Band CL, se kterým zazpívá Jana Matoušková a jako host se představí Sváťa Košvanec. Krev ve vás rozproudí Lokomotiva v čele s dvojnásobným držitelem ceny Tý Tý 2008 Petrem Vondráčkem, což je nejen záruka vynikajícího hudebního zážitku, ale také prima zábavy. Co přijde dál? Porgy and Bess - koncertní provedení opery George Gershwina v jazzové verzi Elly Fitzgerald a Louise Armstronga a další známé melodie tohoto skladatele na počest 110 výročí narození. Jako sólisté přitom vystoupí Věra Křížková, Lee Andrew Davison (USA), Václav Týfa a special guest Eva Pilarová. Nepřijdete ani o Bohemia Big Band pod vedením Bohuslava Volfa a Heroldovo kvarteto.
Uznejte sami, to si nemůžete nechat ujít. Takovou porci jazzu za téměř symbolické vstupné (150 Kč) budete moci ochutnat zase až za rok. Všichni jste srdečně zváni, přijďte mezi nás do nedamovského autocampu a dopřejte si tenhle jedinečný zážitek.
Budeme se těšit, na viděnou.