Inspekční cesta k dodavateli hasičských vozů

Archiv
Verze pro tisk |

Město Česká Lípa je jedním z partnerů projektu Systém odvracení ohrožení a poskytování pomoci v Euroregionu Nisa na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko. Smyslem projektu, jehož vedoucím partnerem je Euroregion Nisa,  je vytvořit technické podmínky pro spolupráci při řešení krizových událostí v pohraničí na české i německé straně a Česká Lípa je jedním z měst v euroregionu, které v rámci projektu získá dotaci (85% EU a 5% státní rozpočet) na pořízení dvou hasičských vozů.


„Konkrétně jde o dvě cisternové automobilové stříkačky v hodnotě cca 13,5 milionů korun  se speciálně upravenými nástavbami pro naše dobrovolné hasiče,“ připomíná starostka Hana Moudrá.  „Nový hasičský automobil tak díky projektu získá jak jednotka sboru dobrovolných hasičů v České Lípě, tak v Dobranově,“ upřesňuje místostarosta Tomáš Vlček a dodává, že nástavby automobilových stříkaček by měly být proto upraveny na základě specifických potřeb každé jednotky.


Na dodavatele vozů radnice vloni vypsala soutěž. V tuto chvíli jsou již obě vozidla před dokončením, a proto vedení města přijalo pozvání na inspekční cestu do Poličky. „Firma nám nejenom umožnila, abychom si prohlédli obě hasičská auta, která bychom do konce května měli převzít,  ale navíc nás seznámila i  s celým výrobním procesem včetně certifikace a atestů, které se u podobných zakázek provádějí,“ dodal na adresu návštěvy místostarosta Jan Stejskal. 

Nahoru