Austrálie v muzeu

Archiv
Verze pro tisk |

Hostem byla ing. Blanka Nedvědická, která pro zhruba 60 návštěvníků připravila vyprávění o (pro našince) velmi vzdálené zemi, Austrálii.


Dvouhodinové promítání a povídání bylo zaměřeno především na východní pobřeží této země a na část Ayers Rocku. Přátelé cestování mohli zhlédnout na četných obrázcích "ulovených" přímo na místě touto průvodkyní řady cestovních kanceláří  například Sydney, Melbourne, oblasti Fraser Islandu, pouště, již vzpomínaného Ayers Rocku, Adelaide atd.


Blanka Nedvědická je bývalou československou reprezentantkou v horolezectví, má za sebou řadu významných výstupů na vrcholy celého světa. Sama považuje za nejvýznamnější zdolání vrcholů Annapurna v Himálaji a Huascaránu v peruánských Andách.


Bude to opět ona, která na své vyprávění o Austrálii naváže i při příštím diashow, tentokrát v pátek 12. prosince od 18.00 hodin opět v příjemném prostředí klubovny českolipského muzea. Přednáška bude tentokrát věnována Novému Zélandu a bude poslední v tomto roce. Po Novém roce připravuje CK Svobodná cesta přednášky Ivana Knorra o Aljašce a Jižní Africe.

Nahoru